Niets doen is geen optie...

Niets doen is geen optie, reanimeren kun je leren!!

Je hoort of ziet het allemaal wel eens: iemand wordt ‘onwel’, in een winkel of op het sportveld. Met veel geluk is er winkelpersoneel of een sportinstructeur met een EHBO diploma, die het slachtoffer kan reanimeren, tot de ambulance is gearriveerd.

Maar wat als dit nu gebeurt in je eigen buurt, of nog dichterbij, bij jou thuis? Kun jij dan reanimeren, en is er in jouw wijk een AED die snel genoeg ingezet kan worden?

Stichting Hartslag Best zet zich in om heel Best ‘hartveilig’ te maken. Hiervoor moeten overal in Best AED’s komen én er moeten voldoende mensen zijn die kunnen en willen reanimeren bij een hartstilstand. Natuurlijk ook in jouw buurt! Op steeds meer plekken in Best hangt al een AED. Wil jij niet machteloos toekijken als iemand in jouw buurt een hartstilstand krijgt?

Niets doen is geen optie, reanimeren kun je leren.  

Ben je geïnteresseerd in een cursus reanimeren en het gebruiken van een  AED?  Doe mee en meld je  aan op www.hartslagbest.nl/aanmelden  en wordt burgerhulpverlener en probeer levens te redden!! De kosten bedragen slechts € 15,00. (Heb je bij je ziektekosten verzekering een aanvullend pakket dan bestaat bij diverse maatschappijen de mogelijkheid tot het declareren van de cursuskosten). De eerstvolgende cursussen zijn op: donderdag 29 maart, dinsdag 17 april, woensdag 25 april  ( ’s avonds van 19.30 uur tot 23.00 uur) en  op vrijdag 4 mei (’s middags van 13.30 uur tot 17.00 uur).  Je kunt je persoonlijk aanmelden, maar ook gezamenlijk met een groepje mensen, bijvoorbeeld buurtgenoten. Zo wordt jouw wijk nog sneller ‘hartveilig’. Het kan jou zélf immers ook overkomen en dan is het belangrijk dat iemand jou kan reanimeren want die eerste minuten zijn cruciaal.

Wil je wat méér weten, kijk op www.hartslagbest.nl of bel gewoon naar Mien Droog ( 06- 12 42 29 01) of Anja Geertsen ( 06-48 79 66 52) van Stichting Hartslag Best, zij kunnen je alles vertellen over de cursus.

Authors

Hartslag Best